#crosscol-left {width: 45%; display: inline-block; float: left;} #crosscol-right {width: 45%; display: inline-block; float: right;} #crosscol-right .widget {margin: 0;}

с.Покотилово, Новоархангельський р-он, Кіровоградська область

середу, 23 вересня 2015 р.

Військово-патріотичний проект "Захисник Кіровоградщини"

ЗВІТ
Про проведення навчальних військово-польових зборів
17 вересня 2015 року в Новоархангельську стартував військово-польовий збір учнів 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району. Нагадуємо, що перші три денні військово- патріотичні табори для учнів 11 класів цього року пройшли в Новогородківському, Знам’янському та Олександрійському районах, з допомогою райдержадміністрацій, ПТУ №36, обласної федерації панкратіон України, третього полку спеціального призначення, центру медико-психологінчої реабілітації КОМПАС. 3 дні школярі з навчальних закладів Новоархангельського району, жили за військовим розпорядком, вчилися вправлятися зі зброєю, розрізняти вибухові пристрої та захищатися від зброї масового знищення, ознайомлювалися з історією рідного краю.
Військово-польові збори в Новоархангельському районі також проводилися відповідно до проекту голови Кіровоградської обласної адміністрації «Захисник Кіровоградщини». Проект унікальний не лише в області, а й в Україні, так як являє собою комплексний і багатогранний підхід до військово-патріотичного виховання молоді. Базою для проведення навчання було обрано дитячий оздоровчий табір «Бригантина». Головною метою проекту стало створення нової генерації переможців, виховання патріотів, свідомих захисників нашої країни. Наше спільне завдання – сформувати нову генерацію переможців. Саме від цього у подальшому залежатиме перемога нашої держави, – наголосив очільник області, звертаючись до освітянської спільноти. Організатори пілотного проекту зазначають, що крім основних видів військового навчання, військової муштри, психологічної та тактичної підготовки, додаються ще такі розділи як медична, альпінізм, історія Рідного краю, а також ряд спортивних дисциплін. Інструкторів для проведення різного роду фізичної підготовки надають провідні спортивні федерації області.
В даному заході з 56 учнів взяли участь 49.  Військово-польові збори проходили в трьохденний період відповідно до програми заходів, за участю координатора проекту Олега Вєтрова, саме за його ініціативи проведено перші військово-патріотичні табори в Кіровоградській області, які були активно підтримані головою Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком, та двох інструкторів з техніко-тактичної підготовки та прикладного панкратіону. Крім того було залучено 6 кваліфікованих учителів предмету «Захист Вітчизни», медичну службу Торговицької ЦРЛ. Діти пройшли навчання з стройової підготовки, тактико-технічної підготовки, спеціальної підготовки, пройшли навчання з надання першої медичної допомоги в умовах ведення бою, транспортування поранених. На закінчення зборів було винесено здачу заліку з фізичної підготовки  та залік зі стрільби з пневматичної гвинтівки.  Найкращим виявився Осьмаков Євген з Надлацької ЗШ І-ІІІ ступенів – виконав 35 підйомів з переворотом, ІІ місце зайняв Горячківський Роман, учень Новоархангельської ЗШ І-ІІІ ступенів №2, ІІІ місце – Кашанов Максим, Торговицька ЗШ І-ІІІ ст.. ім.Є.Маланюка.
Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації завдячує голові райдержадміністрації Зубову Д.А. та голові районної ради Сові О.М. за активну участь у підготовці до якісного проведення зборів та втілення в життя проекту голови Кіровоградської ОДА  «Захисник Кіровоградщини» на території Новоархангельського району.



















Немає коментарів:

Дописати коментар